sobota, maja 09, 2020

Kotlety drobiowe w płatkach migdałowych

Kotlety drobiowe panierowane w płatkach migdałowych to kolejny pomysł, tuż obok kotletów drobiowych w panierce paluszkowej, płatkach owsianych czy pestkach dyni, na nieco inne przygotowanie kurczaka. :)

Kotlety drobiowe w płatkach migdałowych



Kotlety drobiowe w płatkach migdałowych - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • około 150 g płatków migdałowych
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek suszony, ulubiona przyprawa do kurczaka
  • dodatkowo: olej do smażenia


Jak zrobić kotlety drobiowe w płatkach migdałowych?

  • Filety oczyść, osusz i pokrój na kotlety. Dopraw z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem i ulubioną przyprawą do kurczaka.
  • Mięso odstaw na około 30 minut do lodówki. 
  • Po upływie powyższego czasu panieruj kotlety najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i na końcu w płatkach migdałowych.
  • Kotlety w płatkach migdałowych smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Kotlety drobiowe w płatkach migdałowych

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Słodko-słone pichcenie , Blogger