piątek, maja 22, 2020

Czosnkowa surówka z kapusty pekińskiej

Wyrazista w smaku surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem ogórka, czosnku i przyprawy tzatziki.

Czosnkowa surówka z kapusty pekińskiej

Czosnkowa surówka z kapusty pekińskiej - składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska (około 800 g)
  • 1,5 ogórka szklarniowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1,5 łyżki majonezu
  • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa tzatziki

Jak zrobić czosnkową surówkę z kapusty pekińskiej?

  • Kapustę pekińską drobno pokrój, ogórka obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki, a ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.
  • Do miski przełóż kapustę, ogórka i ząbki czosnku. Dodaj jogurt, majonez, przyprawę tzatziki, sól i pieprz. Wymieszaj. 
Smacznego!
Czosnkowa surówka z kapusty pekińskiej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Słodko-słone pichcenie , Blogger